positief getest?

Je bent positief getest op één van jouw afgenomen testen. Wat moet je nu doen? Wij leggen het hieronder graag even voor je uit.

Positief getest op een SOA

Wij raden je aan om direct even contact op te nemen met jouw huisarts. Wanneer je contact opneemt met jouw huisarts kan hij of zij een passend behandelplan opstellen. Op deze manier word je zo snel mogelijk van je klachten af geholpen. Daarnaast kan je huisarts je van tips voorzien om een soa in de toekomst te voorkomen. 

Positief getest op HPV

Wanneer je positief bent getest op hpv (humaan papillomavirus) kan je huisarts jou ook de beste uitleg geven. In eerste instantie is dit geen reden tot zorgen, want iedereen loopt weleens hpv op in haar leven. Dit is namelijk normaal wanneer je seksueel actief bent! In overleg met de huisarts kan het zijn dat je een uitstrijkje laat afnemen, zodat jouw baarmoederhalscellen onderzocht worden. Afhankelijk van de uitslag kan er een behandelplan volgen.

Een tip van ons, voor jou! Maak een printscreen van jouw uitslag, voordat wij deze weer verwijderen. Deze kan je dan met jouw huisarts delen!